Sportservice Veenendaal maairobot

Maairobot capaciteit

Sportservice Veenendaal is de beheerder van de sportvelden in Veenendaal. Bij het beheer van de velden hebben zij twee zaken hoog in het vaandel staan. Ten eerste de capaciteit. Aangezien de Sportservice veel velden beheert moet de maairobot veel werk kunnen verzetten. Daarnaast de prijs. De Sportservice wenst, bij het inzetten van de maairobots, een lagere kostprijs dan wanneer zij gebruik maken van diesel maaiers met personeel. 

De Bigmow is een machine die wekelijks tot 24.000 m2 kan maaien. Aangezien het veld ook wordt bespeeld en dus niet 24/7 aan het werk kan, komt dit er in de praktijk op neer dat hij wekelijks 2 tot 2,5 sportveld van 7.500 m2 maait. 

Maairobot huren

Voor een organisatie die meer dan 15 sportvelden in beheer heeft is het een grote investering om volledig over te stappen op maairobots. Vaak zie je dan ook dat ze klein beginnen op 3 of 4 sportvelden of dat de machines worden gehuurd. Momenteel ligt de maairobot prijs bij aanschaf en afschrijving over 6 jaar op +/- 18ct tot 22ct per m2 afhankelijk van de lay-out en gebruik van het complex. Wens je een Bigmow maairobot te huren dan moet je rekening houden met een full service tarief van 1.500 euro tot 2.500 euro ex.btw per sportveld van 7.500 m2 per jaar afhankelijk van servicegraad en looptijd. Voorgaande tarieven hebben betrekking op een maairobot met begrenzingsdraad. 

Maairobot huren zonder begrenzingsdraad

Sinds dit jaar is het ook mogelijk om een maairobot te huren zonder begrenzingsdraad. Het grootste voordeel van deze maairobots is dat ze 3x tot 4x zoveel oppervlakte kunnen maaien dan een maairobot met begrenzingsdraad. De aanschafprijs is echter hoger en tevens heb je een abonnement nodig. Uiteindelijk komt het er op neer dat wanneer je 2 sportvelden maait de kostprijs van een machine met begrenzingsdraad net zo duur is als een maairobot zonder begrenzingsdraad. Heb je echter een sportcomplex met 5 of 6 sportvelden dan ben je zelfs al onder de 1.500 euro per sportveld klaar. Met full operational lease waarbij o.a. is inbegrepen: Storingen, onderhoud, mesjes en accu's. Je loopt dus geen enkel risico meer en bent nagenoeg altijd voordeliger uit dan op de traditionele manier met een diesel maaier.

Onderstaand een korte impressie van hoe het maaien met een sportveld maairobot met begrenzingsdraad er in de praktijk uitziet.