Robot grasmaaier voor sportvelden kopen

Maairobot voor sportvelden kopen

Robot grasmaaier voor sportvelden

Elke gemeente wil energieke en gezonde bewoners én medewerkers. Behalve dat sporten veel plezier oplevert en van grote sociale waarde is, is sporten ook grote winst voor de maatschappij. Denk hierbij aan een stijgende arbeidsproductiviteit, een stijgende levensverwachting en een daling van de criminaliteitscijfers.

Alle voordelen van het inzetten van een robot grasmaaier voor sportvelden

Binnen uw gemeente zijn waarschijnlijk diverse sportclubs en dus ook voetbalverenigingen te vinden.

Robotmaaier door privatisering bij sportvelden

Voor het onderhoud van de voetbalvelden van een of meerdere verenigingen draagt ofwel de gemeente dan wel de vereniging of stichting van de club zelf zorg. Het gaat hierbij om het onderhoud van flink wat vierkante meters aan grasmatten die mogen worden bijgehouden. Zeker tijdens het groeiseizoen en het voetbalseizoen zal het gras tenminste een keer per week moeten worden gemaaid, vaak zelfs twee tot drie keer per week. Doorgaans willen alle verenigingen hun velden allemaal op vrijdag (laten) maaien zodat het sportveld er op zaterdag er het beste bij ligt.
Dat zal voor een gemeente in de praktijk niet alleen niet altijd haalbaar zijn, het is ook een enorme organisatie, zeker wanneer er binnen uw gemeente meerdere (voetbal-)clubs actief zijn. Een geweldige oplossing voor dit probleem is de inzet van een robot grasmaaier. Niet alleen hoeft er geen personeelsplanning meer te worden gemaakt, er kan ook aanzienlijk op jaarlijkse arbeidskosten van personeel worden bespaard dat met het onderhoud van de sportvelden is belast.
Uit onderstaand overzicht blijken de voordelen van het aanschaffen en de inzet van een robotgrasmaaier voor u als gemeente of als beheerder. Uiteraard gelden deze voordelen ook voor een golf- of rugbyclub en alle andere sporten die van een natuurlijke grasmat gebruik maken.

Kosten- en tijdbesparing met robotmaaier

De effectieve kostenbesparing bij aanschaf van een robotmaaier bedraagt ongeveer 50% in vergelijking met een professionele zitmaaier. Dit getal is niet zomaar uit de lucht gegrepen maar wordt bevestigd door sportclubbeheerders. Zo zijn de aanschafkosten veel lager, zijn er geen afvalverwijderingskosten en bespaart u aanzienlijk op de personeelskosten. De tijd dat uw personeel, beheerder of vrijwilliger niet op een zit- of kooimaaier doorbrengt, kan hij of zij desgewenst elders nuttig worden ingezet. De energiekosten voor een robotmaaier zijn drie keer lager dan die van een professionele zitmaaier op brandstof. Een besparing die tot wel € 1.000 per veld kan oplopen.

Robot grasmaaier is duurzaam

Door te kiezen voor aanschaf van een robot grasmaaier gemeente of voor een robot grasmaaier stichting of een zitmaaier hierdoor te vervangen, wordt de ecologische voetafdruk verlaagt. Met een robotmaaier is er tot tien maal minder uitstoot van CO2 en hoeven er door de mulchfunctie minder (chemische) meststoffen te worden gebruikt.

betere kwaliteit voetbalveld door robotmaaierVeilig sporten, minder schoonmaken

Bij het grasmaaien van een speelveld met een zitmaaier, kan er een opeenhoping van gemaaid gras ontstaan waardoor gladde en dus gevaarlijke plekken in het veld kunnen ontstaan. Robotmaaiers hebben een ingebouwde mulchtechniek, waarbij de grasresten over de grasmat worden uitgeblazen zonder dat deze vervelende opeenhopingen ontstaan. Het gemaaide gras blijft niet liggen maar wordt gemulcht. Door regelmatig te maaien is het versnipperde gras zo fijn, dat het direct in de grasmat wordt opgenomen. Daardoor hoeven spelers na een wedstrijd of een training hun voetbalschoenen nauwelijks uit te kloppen. Er blijft amper gras tussen de noppen achter. Daardoor blijven de kleedruimtes weer een stuk schoner. Allemaal voordelen van een robot grasmaaier voetbalveld.

Natuurlijke bemesting en een betere graskwaliteit door robot grasmaaier

Door de verfijnde mulchtechniek/verdeling en versnippering van het gemaaide gras, werkt het maaien tegelijkertijd als een verantwoorde en natuurlijke manier van bemesting. Door deze regelmatige toediening van extra voedingsstoffen hoeven er geen grasresten te worden afgevoerd en zal de grasmat beter groeien. Het mulchlaagje zorgt voor een betere vochtbalans en beschermt de grasmat tegen hitte. Door deze verfijnde mulchtechniek neemt eveneens de luchtdoorlaatbaarheid van de grasmat met 20 tot 40% toe. Daardoor ontstaat een nog gezonder bodemleven, hetgeen de bespeelbaarheid én het uiterlijk van de grasmat ten goede komt. Maaien met een robotmaaier en de bijbehorende mulchtechniek levert al op korte termijn structurele verbetering op met een dichte, gezonde grasmat tot gevolg. Zelfs verdwenen gras vlak voor een goal groeit snel weer terug. Een betere graskwaliteit door robot grasmaaier gemeente ontstaat op deze manier.

Gelijkmatig gemaaid gras

Door de sonars waarmee robotmaaiers zijn uitgerust, worden niet alleen obstakels gedetecteerd, elke vervorming wordt voorkomen, waardoor er in combinatie met zwevende maaikoppen gelijkmatig gemaaid gras ontstaat. De robotmaaier maait het gras op de ingestelde hoogte, bijvoorbeeld de aanbevolen KNVB hoogte. Middels een app kan de gewenste maaihoogte worden ingesteld.

Minder onderhoud door robot grasmaaier

Een snel groeiende, dichte grasmat betekent automatisch minder onderhoud. Mochten er na een wedstrijd of een training toch kleine beschadigingen aan de grasmat zijn ontstaan, dan herstellen de zwevende maaikoppen van de robot maaier die. Daardoor hebben beheerders of vrijwilligers minder werk om de grasmat weer in orde te maken. Daardoor heeft u minder onderhoud door robot maaier.

Robotmaaier met diefstalbeveiliging

Niet elke voetbal- of golfclub waar de robotmaaier wordt ingezet, heeft hiervoor een afgesloten terrein ter beschikking. De laatste generatie robotmaaiers zijn allemaal van GPS-tracker voorzien. Daarmee kan de locatie van uw robot grasmaaier gemeente direct worden nagegaan. Mocht de robotmaaier naar een andere locatie worden verplaatst, ontvangt u als eigenaar of beheerder een waarschuwing. Daarnaast is er doorgaans een pincode nodig om de robot grasmaaier sportvelden in werking te stellen.

Robot grasmaaier sportveld ervaringen

Bent u nog niet helemaal overtuigd van het nut en de voordelen van de inzet en aanschaf van een robotgrasmaaier? Onderstaand citeren wij de stadionmanager van RKC, de heer Ronald de Nijs.
Ronald de Nijs vindt de robotmaaier een groot succes na er een heel seizoen mee te hebben gewerkt. Een van de voordelen van het maaien met een robotmaaier volgens De Nijs is dat er op het veld geen grasresten blijven liggen. Daardoor raken de schoenzolen tussen de noppen niet verdicht, waardoor spelers niet uitglijden. Het enige wat er moet gebeuren, is het aanzetten van de robotmaaier. Wanneer de robotmaaier detecteert dat de ingestelde hoogte van het gras is bereikt of wanneer de accu moet worden opgeladen, rijdt de robotmaaier zelf weer naar het laadstation om op te laden. Na het opladen gaat de robotmaaier automatisch verder om het maaien te hervatten of blijft in het dokkingstation staan. In het hoogseizoen wordt bij RKC al gauw drie keer per week het gras gemaaid. "Het enige dat wij nog zelf doen is het vlak voor aanvang van een wedstrijd in het veld banen te maaien. Helaas kan onze robotmaaier nog geen banen maaien, maar gezien de ontwikkelingen van de gps-afstelling wordt dat in de toekomst vast mogelijk. Bij RKC is de robotmaaier op het hoofdveld gestationeerd. Zo kan de robotmaaier in ons afgesloten stadion zijn werk verrichten, zonder dat we op diefstal of vandalisme bedacht moeten zijn. Dit apparaat scheelt ons heel veel manuren en maaibeurten."

Robotmaaier gemeente aanschaffen?

Inzet van een robot grasmaaier gemeente of inzet van een robot grasmaaier voor stichtingen is zowel ecologisch als economisch bijzonder verantwoord en levert alleen maar voordelen op. Laat een robot grasmaaier sportvelden het werk doen of laat een robotgrasmaaier voetbalveld zijn werk doen en bespaar op de hoge jaarlijkse onderhoudskosten. Geïnteresseerd? Neem vrijblijvend contact met Ergon robots op.