Project maairobots landgoed Natuurmonumenten

Nu het einde van het seizoen is gekomen en de meeste machines terug zijn voor het winter onderhoud willen we even terugkijken op een paar mooie projecten van het afgelopen seizoen.

Landgoed Natuurmonumenten

Samen met Husqvarna en Natuurmonumenten hebben we bij landgoed De Slotplaats te Bakkeveen een mooi project gedraaid. De maairobot is volledig energieneutraal en werkt op zonnepanelen. 

100% energieneutraal

De zonnepanelen zijn aangesloten op een lithium accu met een omvormer, zodat de maairobot 5 dagen autonoom kan werken bij bewolkt weer. Na 1 dag volle zon is de accu weer volledig opgeladen. Op deze manier werkt de machine 100% energieneutraal wat een van de belangrijkste eisen is van Natuurmonumenten.

Maairobot specificaties

Deze Husqvarna Automower 550 kan maximaal 5000m2 maaien. Daarnaast is hij beveiligd met een pincode en geofence. Met geofence kun je instellen welke afstand de machine maximaal bij het basis station verwijderd mag zijn voordat het alarm af gaat en de machine blokkeert. Door de extreem goede beveiliging zijn deze machines totaal niet interessant voor dieven. Wanneer je onderstaand filmpje start zal je opvallen dat het geluidsniveau van deze Husqvarna Automower 550 erg laag is.