Maairobot sportveld Rigtersbleek Enschede

Aan het einde van het jaar blikken we altijd terug op een paar mooie projecten. Het sportveld bij Rigtersbleek in Enschede is daar 1 van. Husqvarna heeft sinds kort de automower 550 serie als sportveld maairobot. Hierbij houden 2 of 3 robotmaaiers op 1 sportveld het gras kort.

Uitgangspunten maaien sportveld

Het maaien van het sportveld bij Rigtersbleek in Enschede gebeurde al jaren op traditionele wijze. Nadelen van de traditionele wijze zijn echter dat het gras niet altijd kort genoeg is wanneer er wedstrijden worden gespeeld. Er wordt nl soms op maandag gemaaid en dan heeft het gras op zaterdag (wedstrijddag) niet meer de gewenste lengte. Een ander nadeel is dat de kwaliteit ook nog wel eens te wensen over laat. Wens en doel voor Rigtersbleek was dan ook: Altijd kort gras en een hogere kwaliteit van de grasmat.

Kwaliteit grasmat

Door 1 maal per week een groot stuk van de grasplant te maaien creëer je veel stress in de grasplant. Maai je dagelijks met een sportveld maairobot een klein stukje van de plant dan zal dit minder stress veroorzaken en is het kleine stukje afgemaaid gras juist weer voeding voor de plant waardoor je binnen korte tijd veel meer wortel ontwikkeling zult ervaren en een dichtere grasmat.

stres grasplant robotmaaier

Voordelig

Doordat deze sportveld maairobots zowel te koop als te huur zijn is er eigenlijk voor iedereen een gewenste oplossing. Wil je een automower 550 kopen dan kan dat al voor EUR 3.800 ex.btw. Wil je een full operational automower 550 maairobot huren dan kan dat al vanaf EUR 800,- ex.btw per jaar. Vraag nu meer info aan!

Altijd kort gras

Een ander groot voordeel van een professionele robotmaaier is dat het gras van het sportveld altijd kort is. Gemiddeld wordt elk stukje gras 2 tot 3 keer per week gemaaid. Onderstaand een kleine impressie hoe de maairobot dit in de praktijk uitvoert.