Kwaliteit grasmat verhogen met vochtsensor

Door de klimaatverandering wordt het ook in Nederland steeds belangrijker om het vochtpercentage in de bodem te beheren. Ik hoor veel greenkeepers al denken: "Wat wij zien en voelen aan de grasmat kan een sensor niet".  En dat klopt natuurlijk ook.

Als greenkeeper heb je echter al veel zaken te monitoren waardoor het fijn is dat je bepaalde dingen kunt automatiseren. Zodoende kun je je focussen op andere facetten die je grasmat verbeteren.

Wanneer je de vochtsensor op de juiste diepte ingraaft zorg je ervoor dat op 15 cm diepte het vochtgehalte perfect is. Hierdoor kan de wortel zich optimaal ontwikkelen en zal de wortellengte van de grasmat goed zijn. Bijkomend voordeel is dat je door het ingraven van de sensoren geen last hebt van vandalisme of diefstal.

Wanneer je de vochtsensor combineert met een robotmaaier die elke keer een klein stukje van de grasplant maait, waardoor er minder stress in de plant ontstaat, zul je na een aantal maanden een groot verschil in de kwaliteit van je grasmat ervaren.

Als je meerdere velden of complexen beheert heb je tevens direct inzicht in de vochtstatus van al je complexen of velden. Per complex kun je ook een beheerder aanmaken met verschillende triggers indien je vochtpercentage boven of onder een bepaalde waarde komt. De beheerder krijgt dan automatisch een email met een waarschuwing. Onderstaand zie je de overzichtspagina van de app met in dit geval 1 vochtsensor.